Warning: getimagesize(http://debatcentrumsphinx.nl/wordpress/wp-content/uploads/2016/07/Logo.gif): failed to open stream: Connection timed out in /home/debatcentrumsphinx.nl/public_html/debatcentrumsphinx.nl/wordpress/wp-content/themes/bridge/title.php on line 85

Medewerkers

Dit zijn we: de medewerkers van debatcentrum Sphinx. De redactieleden doen al het werk voor en achter de schermen: programma’s maken, publiciteit verzorgen, verslagen schrijven, de financiën beheren, de website up-to-date houden, nieuwsbrieven verzorgen, een archief aanleggen en meer.

Annemieke Schutte

Communicatie is mijn ding. Niet alleen klets ik enorm veel, maar ik ben dol op het woord in alle vormen, van gedichten tot etymologie en van online content tot politieke debatten. Daarom ben ik naast mijn werk als projectmanager online communicatie druk als programmamanager bij Debatcentrum Sphinx. Ik wilde graag mijn betaalde werk in de zakelijke hoek aanvullen met vrijwilligerswerk in de maatschappelijke hoek. De perfecte invulling vond ik in het mogen realiseren van een debatcentrum in Maastricht. Een debatcentrum als platform waar mensen met elkaar in debat en gesprek gaan over relevante zaken. Om prangende issues inzichtelijk te maken, om opvallende ontwikkelingen eens tegen het licht te houden of simpelweg om ontmoetingen te creëren waar ieder voor even een instapje in andermans schoenen kan nemen.

Bernike Pasveer

Nooit gedacht dat ik nog eens opperhoofd van een debatcentrum zou worden! Maar wat is het een geweldige hobby: intensief samenwerken met de andere Sphinxen en natuurlijk met heel veel mensen in en buiten Maastricht, relevante en spannende thema’s agenderen, de grote lijnen en de kleine details in de gaten houden, en altijd zoeken naar een fijn evenwicht tussen veel plezier hebben (het is tenslotte vrijwilligerswerk!) en zo professioneel mogelijk werken. Op dit moment in de tijd vind ik het bestaan van een debatcentrum zo mogelijk nog belangrijker dan toen we in 2011 begonnen: een plek maken waar we het met elkaar oneens kunnen zijn, avontuurlijke denkrichtingen kunnen uitproberen, onderwerpen kunnen bespreken die de neiging hebben te worden stilgezwegen, met respect en waardering voor verschil en diversiteit.

Robbert Mantel

Sinds november 2016 ben ik actief als programmamaker bij Debatcentrum Sphinx. Met de studies Sociale Geografie en Economische Geografie als achtergrond ben ik voornamelijk geïnteresseerd in de invloed van menselijk gedrag op hun omgeving en andersom. Stedelijke gebieden trekken mij daarbij in het bijzonder. Een debatcentrum zie ik als een ideaal platform om met elkaar te spreken en te debatteren over wat er speelt in Maastricht, welke (inter)nationale ontwikkelingen veranderingen aanbrengen in de stad en hoe de Maastrichtenaren gebruik maken, en daarmee invloed uitoefenen, op de stad.

Claudia Schuwirth

Sinds 2017 ben ik verbonden aan Debatcentrum Sphinx. Na mijn studie Media en Communicatie ben ik een opleiding tot grafisch vormgever gaan volgen. Daarnaast wilde ik graag meer werkervaring opdoen bij een organisatie die maatschappelijk betrokken is binnen Maastricht. Zodoende ben ik bij Debatcentrum Sphinx terecht gekomen. Hier kan ik mijn horizon verbreden door alle interessante onderwerpen die aan bod komen. Binnen deze organisatie houd ik mij bezig met alle communicatie activiteiten.

Stefan Meuleman

Ik studeerde cultuurwetenschappen en ‘Cultures of Arts, Science and Technology’ (CAST) aan de Universiteit van Maastricht, en ben actief bij Sphinx sinds 2014. Vanuit mijn studie ben ik vooral geïnteresseerd in de maatschappelijke betekenis van opkomende wetenschap en technologie. Maar als programmamaker kom in aanraking met tál van boeiende, soms ook geheel nieuwe onderwerpen.

Bertil van Beusekom

Sinds begin 2017 maak ik programma’s bij Sphinx. Vanuit mijn achtergrond in sociologie hoop ik de Maastrichtenaren het gesprek met elkaar te kunnen laten aan gaan over maatschappelijke thema’s. Daarnaast vind ik het vanuit mijn interesse in IT interessant om mensen na te laten denken over de gevolgen van de nieuwe technologische ontwikkelingen op hun eigen leven en de effecten van informatiesystemen op de samenleving. Het leukste aan het werken aan een programma voor Sphinx vind ik dat ik telkens weer een kwestie kan ontleden naar een concreet vraagstuk en ik samen met onze bezoekers en sprekers wordt uitgedaagd om dit vanuit verschillende perspectieven te bekijken.

Sanne Raap

Als programmeur van Sphinx, als onderzoeker aan de Universiteit en inwoner van Maastricht ben ik geïnteresseerd in maatschappelijke discussies zoals ze worden gevoerd in de politiek, de media en het buurtcentrum. Nog nieuwsgieriger ben ik trouwens naar wat er niet wordt gezegd: voor welke thema’s hebben we  geen woorden, welke onderwerpen blijven buiten schot? Voor mij is het een uitdaging om een debat te organiseren waarin we samen op zoek gaan naar de verzwegen onderwerpen en deze weer op de kaart zetten.

Ik studeerde Filosofie en Internationale Betrekkingen in Groningen en doe promotieonderzoek aan de Universiteit Maastricht naar gezondheid en veerkracht in Maastricht Noordwest. De gezellige en professionele redactie van Sphinx heeft al veel bijgedragen aan mijn integratie als Noordeling in het Zuiden, het is nu alleen nog een kwestie van Maastreechs leren spreken….