Wil jij bijdragen aan spraakmakende avonden?

Wil jij bijdragen aan spraakmakende avonden?

Wij zoeken vrijwillige programmamakers voor debatten die ertoe doen en interessante meningen opleveren

1 mei 2024 – Debatcentrum Sphinx heeft net een interessante debatavond over de gezondheidskloof achter de rug en staat klaar voor het volgende debat. Dat vindt plaats op 26 juni en gaat over Europa.

We zoeken vrijwillige programmamakers om ons team te versterken. Als programmamaker ben je verantwoordelijk voor de inhoudelijke en organisatorische opzet van onze themabijeenkomsten. Je maakt deel uit van onze vaste programmacommissie. De programmacommissie bereidt de jaarplannen voor en bewaakt, samen met het bestuur, het beleid van de stichting.

Gemeente Maastricht steunt ons financieel en we werken samen met Debatcentrum de Balie Amsterdam. Met andere organisaties werken we incidenteel samen en maken we afspraken over cofinanciering. Onze vaste podiumplek is Centre Céramique, in hartje Maastricht. In onze debatavonden zoeken we altijd de dialoog tussen uiteenlopende opvattingen. Professionele dagvoorzitters die goed luisteren en de juiste vragen stellen, zorgen op de avond zelf dat de gesprekken goed verlopen.

Wil jij programmamaker worden, dan heb je kennis, ervaring en/of interesse in één van de volgende onderwerpen:

  • maatschappelijke vraagstukken.
  • gezondheid en zorg.
  • economie en internationalisering.
  • stedelijke samenleving, migratie, integratie en uitsluiting.
  • cultuur en maatschappelijke participatie.

Als programmamaker ben je in de praktijk maar betrokken bij de voorbereiding van één of twee debatavonden per jaar. Dat is vooral intensief in de maand voorafgaand aan het debat. Je draait wel op vaste basis mee in de programmacommissie, maar geen zorgen, we vergaderen niet super vaak.

Wat bieden wij?

  • Inspirerende en leuke werkzaamheden die er altijd toe doen in de actualiteit van Maastricht en omgeving.
  • Opleidings- en ondersteuningsmogelijkheden via De Balie Amsterdam.
  • Een vrijwilligersvergoeding van max. € 210,- per maand.
  • Een leuk team van oudere en jongere medewerkers met uiteenlopende achtergronden en netwerken.

Kom je bij ons op de koffie (of thee)? Dan bekijken we of we bij elkaar passen. Laat weten dat je interesse hebt door een e-mail te sturen naar info@debatcentrumsphinx.nl.