De voedingsindustrie II: 10 Billion – What’s on Your Plate?

De voedingsindustrie II: 10 Billion – What’s on Your Plate?

28 april 2019, 15:00 - 17:30

Een samenwerking tussen Docfest, Gedeelde Weelde en Debatcentrum Sphinx

In 2050 zal de wereldbevolking zijn toegenomen tot tien miljard mensen. Hoe zorgen we er voor dat al deze mensen straks ook toegang hebben tot voldoende en gezond voedsel? Naar aanleiding van deze vraag kijken we naar de film 10 Billion – What’s on Your Plate?‘.

Regisseur en schrijver Valentin Thurn zoekt in deze film naar oplossingen voor onze toekomst en kijkt met een analytische blik naar de wereldwijde productie en distributie van levensmiddelen – van kunstmatig vlees, insecten, industriële landbouw tot aan kleinschalige en lokale teelt.

Na deze documentaire volgt een gesprek waarin we verder praten over de vraag hoe we straks alle mensen op duurzame wijze van gezond voedsel kunnen voorzien. We doen dat met drie bevlogen sprekers uit de agrarische sector:

John Janssen – John is een Limburgse biologische boer van het eerste uur en zet zich tegenwoordig als voorzitter van BioLogisch Limburg in om de biologische land- en tuinbouw in de provincie te stimuleren en professionaliseren.

Marcel Jacobs – Marcel is groenteboer in Maasbree. Met zijn vrouw Yvonne heeft hij in 2002 het grootschalige en innovatieve bedrijf van zijn ouders overgenomen, maar zijn in 2014 over geschakeld naar een nieuwe vorm van landbouw: Het concept People’s Farm, dat de communicatie tussen boer, burgers en buitenlui weer wil vergroten.

Thijs Rompelberg – Thijs is melkveehouder van een technologisch vooruitstrevend maatschap in Eijsden. Daarnaast is hij Hoofdbestuurslid “omgeving en sociale economisch beleid”van de Limburgse Land- en Tuinbouwbond LLTB, een organisatie die leden ondersteunt in goed ondernemerschap en tegelijkertijd het algemeen maatschappelijk belang van de Limburgse land- en tuinbouw benadrukt.

Het gesprek wordt geleid door moderator Svenja van Vondelen. Luister en praat mee!

Meer informatie volgt op de website en sociale media.

Datum: 28 april 2019
Inloop: vanaf 15:00 uur
Start programma: 15:30
Locatie: Gedeelde Weelde,  Petrus Regoutplein 2 Maastricht
Toegang: gratis
Reserveren niet nodig

 

 Fotoverslag

Fotografie door: Moniek Wegdam