Hoezo laaggeletterd ?!

Hoezo laaggeletterd ?!

21 augustus 2012, 13:30 - 16:00

Locatie Centre Céramique


Kunt u dit lezen?

‘Natuurlijk!’ zult u zeggen, maar veel mensen kunnen dit niet. Dat is behoorlijk vervelend, elke dag, de hele dag door: in de supermarkt, met de post, de belastingen, de bijsluiter, de bushalte. Maar in plaats van onmiddellijk te gaan nadenken over hoe laaggeletterden hoger geletterd kunnen worden, wil Sphinx op 9 september van 13:30 – 16:00 de tijd nemen voor iets anders.

Samen met Centre Céramique/De week van de alfabetisering, het Kenniscentrum Emancipatie Maastricht en The Masters Maastricht (en dankzij de steun van Stichting Lezen & Schrijven) nodigt Sphinx mensen uit om te vertellen hoe zij zich ondanks (of dankzij?) hun laaggeletterdheid toch vaak heel behendig weten te redden in de geletterde wereld waarin we leven.

Het gaat hierbij om vragen als: Wie zijn deze laaggeletterden eigenlijk? Welke talenten en vaardigheden hebben zij? Hoe worden ze belemmerd doordat geletterdheid de norm is? Welke middelen sluiten juist wel aan bij hun specifieke talenten en vaardigheden? En kunnen alfabetiseringscampagnes iets leren van de talenten van laaggeletterden?

Kom meepraten met ervaringsdeskundigen, alfabetiseerders en experts op het gebied van alternatieve middelen van zelfredzaamheid en communicatie.

Vertelt u het voort? In woord en gebaar!