Jijmaghetzeggen #3: Out of the Box

Jijmaghetzeggen #3: Out of the Box

18 juni 2015, 19:30 - 21:30

Locatie Eiffelgebouw


Out of the Box is een jongerendebat in het kader van de Roze Week. Homo’s worden geaccepteerd door de meerderheid in Nederland, zolang ze maar niet zoenen. Wat doe je daarmee? Wat doet het met jou? Provoceren of niet zoenen en blij dat je op kan gaan in de massa? En mag je je ergeren aan zoenende homo’s?

Dat en meer bespreken we met een aantal gastsprekers, een vaste jongerenbende en met alle bezoekers. Debatcentrum Sphinx ism Maastricht Colours You, Code 043, Jongerenraad, Trajekt, LGBT Students Day en het COC.

Centraal tijdens de avond staat de vraag hoe we – letterlijk en figuurlijk – kijken naar anderen en onszelf. Want wat is tolerantie waard als dat alleen maar ver-van-mijn-bed-tolerantie is? En hoe worden beelden over LGBT’s beïnvloed door wat we op televisie en vlogs zien of in tijdschriften en kranten lezen? Creëren media stereotypen om je aan te ergeren, of rolmodellen die je inspireren? Maken ze het lastiger om openlijk anders te zijn, of werken ze juist tolerantie, openheid en zelfacceptatie in de hand?

JIJ mag het zeggen! Alle meningen en geaardheden zijn welkom!

Bezoekers: 75
Leeftijd:15 – 60