Middelbaar Onderwijs: Wat valt er te kiezen?

Middelbaar Onderwijs: Wat valt er te kiezen?

14 mei 2013, 19:30 - 21:30

Locatie Centre Céramique


datum 14 mei 2013
plaats: Centre Céramique
aanvang 19:30 uur (inloop 19:00 uur)
toegang: vrije gave

Discussie o.l.v. George Vogelaar en met Henk van Hoof ( voorzitter Limburgs Voortgezet Onderwijs), Jacky Lamoré (Centrale Directie LVO Maastricht), Bert Martens (Centraal directeur Mundium College, Roermond), Mieke Damsma (wethouder Gemeente Maastricht), Ad Verbrugge (voorzitter Vereniging Beter Onderwijs Nederland), en leerlingen, docenten en ouders

Dinsdagavond 14 mei organiseert debatcentrum Sphinx een openbaar debat over onderwijsontwikkeling in het voortgezet onderwijs. De directe aanleiding zijn de plannen van de Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO), de onderwijsorganisatie die alle middelbare scholen in Maastricht onder haar hoede heeft. Bestuurders, onderwijskundigen, ouders en leerlingen gaan onder leiding van George Vogelaar met elkaar in debat. Van 19:30 tot 21.30 uur in Centre Céramique.

Onlangs maakte LVO de plannen bekend waarmee het de jarenlange financiële tekorten in Maastricht een halt wil toeroepen. Het plan gaat uit van een bundeling van het onderwijsaanbod in 3 domeinen: een beroepscollege, HAVO/MAVO en VWO/VWO+. Het uitgangspunt daarbij is: minder scholen, maar meer keuze binnen scholen. Ingrijpende plannen roepen vragen op. Is dit een oplossing voor het financiële probleem? Wat betekent dit plan precies voor de leerlingen? En voor de docenten? Wat is de rol van de gemeente? En misschien wel de belangrijkste vraag: Is de kwaliteit van onderwijs gebaat bij dit plan? Zijn er ook andere keuzes mogelijk? En op wat voor onderwijsvisies zijn al die plannen gebaseerd? Wat valt er eigenlijk te kiezen?