Naar een Cultureel Contract in Maastricht

Naar een Cultureel Contract in Maastricht

25 oktober 2018, 20:00 - 22:00

Locatie Café Ipanema


“Het is de kwaliteit van de culturele openbaarheid die bepaalt of een stad zich als culturele centrumstad kan afficheren.“ – Leo zum Vörde sive Vörding

Hustinx Stichting en Debatcentrum Sphinx lanceren op 25 oktober, 20.00 uur, met “Naar een Cultureel Contract in Maastricht” het eerste Hunstinx Essay. In een kleine 3000 woorden houdt Leo zum Vörde sive Vörding een vurig pleidooi voor een breed gedragen gesprek over kunst en cultuur in Maastricht. Om alvast de spits af te bijten, reageren deze avond twee jonge theatermakers (Lotte van den Berg en Romy Roelofsen) op de stellingen van Leo zum Vörde en voert hij met Pieter Bots (Raad voor Cultuur) een verdiepend gesprek. Moderator Frans Pollux is aanwezig om het publiek aan het woord te laten.

“Het cultureel weefsel in Maastricht is een bewegend mozaïek dat in zijn afzonderlijke onderdelen wel wordt waargenomen maar zelden als geheel wordt herkend.”

Uitgangspunt van het gesprek is het essay dat zum Vörde op verzoek van de Hustinx Stichting heeft geschreven over de toekomst van kunst en cultuur in Maastricht. Deze stichting is in 1961 opgericht met het doel kunsten en wetenschappen in Maastricht te bevorderen, en tracht dit actief te doen door middel van het Hustinx Essay. Bij het debat ontvangt iedere aanwezige een gedrukte versie van het essay. Het is tevens vanaf 20 oktober 2018 digitaal te lezen op www.hustinxstichting.nl.

Leo zum Vörde sive Vörding neemt met deze bijeenkomst na 18 jaar afscheid als adviseur cultuurbeleid bij de Gemeente Maastricht. Na afloop van het programma is er tijd om bij een borrel met Zum Vörde na te praten én vooruit te kijken.

Datum: Donderdag 25 oktober 2018
Tijd: 20.00 uur
Locatie: Café Ipanema
Toegang: gratis

 

 Fotoverslag