Stadsgesprek #9: Burgemeester in Crisistijd

Stadsgesprek #9: Burgemeester in Crisistijd

13 september 2020, 14:30 - 16:00

Locatie Filmtheater Lumiere


Met: Annemarie Penn-te Strake
O.l.v. Simone van Trier en George Vogelaar

In dit Stadsgesprek praat burgemeester Annemarie Penn-te Strake voor het eerst uitgebreid over haar ervaringen als burgemeester tijdens de Covid-19 pandemie. Wat betekende en betekent de pandemie voor Maastricht, voor de regio? Welke besluiten moesten er worden genomen, en welke ruimte was en is er om daarin een eigen koers te varen? Hoe denkt ze over de verhouding tussen noodwetten en lokale democratie, tussen corona-apps en privacy? Hoe weegt ze gezondheidsbelangen af tegen culturele en economische ontwikkelingen? Maar ook: wat betekenen het thuiswerken en het afstand houden voor haar als ‘burgermoeder’? Hoe heeft ze contact weten te houden met ons, en met haar collega’s? Hoe kijkt ze terug, en vooruit?

Wees welkom en praat mee!

Datum: 13 september
Tijd: 14:30-16:00
Locatie: Lumiere Maastricht, zaal 1
Reserveren is verplicht, reserveer hier een ticket

Hier lees je alle informatie over de voorzorgsmaatregelen die getroffen worden, zodat je bezoek zo veilig en prettig mogelijk verloopt.

Met dit Stadsgesprek sluit Debatcentrum Sphinx na 10 jaar programmeren voorlopig haar deuren. Dat spijt ons zeer, wij hadden dit graag anders gezien. Wellicht dat de toekomst ons nieuwe mogelijkheden gaat brengen…