Vervolg: Jij Mag het Zeggen #7

Vervolg: Jij Mag het Zeggen #7

30 januari 2018, 17:00 - 18:30

Locatie Maasmolen


De Burgerbegroting krijgt een vervolg! Op 24 september presenteerden verschillende groepen jongeren hun plannen voor de stad aan de burgemeester tijdens Jij Mag het Zeggen #7. Ze kregen toen veel tips en suggesties en die hebben ze gebruikt om hun plannen verder te ontwikkelen. Op 30 januari heeft de Gemeenteraad hen uitgenodigd om deze verbeterde plannen in de Stadsronde te presenteren.

Het doel van een stadsronde van de gemeenteraad Maastricht, is om inwoners van Maastricht aan het woord te laten over het voorliggende thema. Uw mening telt dus!

Datum: 30 januari 2018, 17.00 – 18.30 uur
(Tussen 18.30 en 19.00 uur kunt u eventueel een hapje mee-eten in ‘de Maasmolen’)

Locatie: Maasmolen, Mosae Forum 10
(U kunt gebruik maken van de ingang aan de Gubbelstraat. Eenmaal binnen volgt u de bordjes naar de ruimte waar de bijeenkomst plaatsvindt.)

Toegang Gratis

_________________________________________

Vervolg De Jongeren en hun Burgerbegroting … GESLAAGD!

Wat voorafging.

In 2017 nam debatcentrum Sphinx het initiatief om vier groepen jongeren met een fictief bedrag van 50.000 euro een plan voor de stad te bedenken: een experiment met het idee van de Burgerbegroting. Op 24 september 2017 presenteerden studenten, Afrikaans-Maastrichtse jongeren, kwetsbare jongeren, en middelbare scholieren hun plannen aan de Burgemeester.

De Burgemeester was zo enthousiast over het initiatief, en de plannen in het bijzonder, dat de jongeren werden uitgenodigd hun plannen in een Stadsronde aan de gemeenteraad te presenteren. En daar heeft RTV Maastricht een korte reportage van gemaakt. Deze is hier terug te zien.

De vier plannen lijken te worden gerealiseerd, en dat is geweldig. En nu zijn we benieuwd wat er met het idee van de Burgerbegroting zelf gaat gebeuren in Maastricht.

Wordt vervolgd…

 Fotoverslag

Fotografie door: Kenneth Tan