Voel jij je thuis, buitenshuis?

Voel jij je thuis, buitenshuis?

22 februari 2022, 19:00 - 22:00

Locatie Muziekgieterij


 

‘Van wie is de stad?’

Sphinx is terug!

 

Eindelijk! We mogen in het openbaar weer een goed gesprek voeren! Sphinx is terug, met een compleet nieuwe groep programmamakers. En met na afloop goede muziek, want we werken voortaan nauw samen met de Muziekgieterij.

Dinsdag 22 februari stellen we de vraag: ‘Voel jij je thuis, buitenshuis?’ Want ín ons huis, ja, daar zijn we thuis. Maar ook tussen onze huizen willen we ons thuis voelen. In de straten, parken en wijken. Daar liggen niet alleen stenen, maar ook de verhalen van ons leven. Sphinx wil weten wat onze buurt mooi of juist lelijk maakt.

Sander Kleikers praat er over met inwoners van Wolder, De Heeg en Jekerkwartier en vier experts van de beleving van de openbare ruimte: Floor van Spaendonck (directeur Bureau Europa), Rémy Kroese (onderzoeker bij Dear Hunter), Chris Meys (voorzitter Buurtbalans) en Piet Joosten (directeur RO Groep projectontwikkeling). De muziek is van Buzzard’s Brew.

Wees welkom, praat mee en reserveer je (gratis) ticket bij De Muziekgieterij

Uiteraard zijn de corona-regels van kracht: QR-code, mondmasker wanneer je je verplaatst en 1,5 meter afstand.

Programma

19.00 Deuren open (QR-check door Muziekgieterij)
19.30 Gesprek met buurtbewoners
20.30 Pauze: band Buzzard’s Brew
21.00 Gesprek met deskundigen uit architectuur, bestuur en gebiedsontwikkeling
22.00 Einde

Dinsdag 22 februari, 19.30 uur Muziekgieterij, (zaal open 19.00 uur)
Reserveren: https://muziekgieterij.stager.nl/Debatcentrum%20Sphinx/tickets

 

Sphinx organiseert na 22.2.22 nóg drie avonden onder de titel ‘Van wie is de stad?’ Daarin staan diversiteit, burgerinitiatief en klimaat centraal. De conclusies van deze serie geven we aan de onderhandelaars die een nieuw college van B&W gaan vormen. En daarna gaan we door, op weg naar een stad die leert van zijn inwoners.

Maastricht heeft grote behoefte aan uitwisseling van ideeën, meningen en ervaringen. En niet alleen in de bekende kringen maar ook over grenzen van bevolkingsgroepen heen. Sphinx wil die grenzen benoemen en waar mogelijk overbruggen, door echt met elkaar in gesprek te gaan. Nu meer dan ooit.