Wat is er aan de hand in boekenland?

Wat is er aan de hand in boekenland?

25 april 2012, 15:45 - 17:00

Locatie Centre Céramique


Discussie over boeken en lezen

Sphinx discussie met o.a. Ton Harmes (Selexyz), Carin Klompen (hoofd bibliotheek), Robert-Jan Wesly (Tribune), Hanneke Koene (De Boekenwurm) en …. lezers en leners!

Deze maand dreigde boekhandel Selexyz Dominicanen om te vallen. De Tribune heeft het al jaren niet makkelijk. Ook de bibliotheek kampt met teruglopende lenersaantallen. Nog even en Maastricht is straks Culturele Hoofdstad – Zonder – Boeken.

Wat is er aan de hand in Boekenland?!

Zijn ontlezing en de concurrentie van het internet (e-boeken, bol.com) de belangrijkste redenen, en is het papieren boek ten dode opgeschreven? Wat hebben de Maastrichtse boekenwurmen (handelaren, bibliotheek) in petto om lezers/leners aan zich te binden? Wat kunnen boekhandels en bibliotheken doen om te overleven? Kunnen ze elkaar daarbij helpen? Moeten ze speelhoeken maken en koffie schenken? Grote stapels van de grote-gemene-delers neerleggen? Meer doen dan boeken verkopen/uitlenen alleen? Zich juist specialiseren en een geheel eigen koers varen?

Over deze en andere vragen praten we met Maastrichtse boek-verkopers en boek-uitleners, maar ook met lezers en leners. En wie weet zelfs met ontleesde pubers.

Toegang: vrije gave