AFGELAST: (Waarom) haalt Maastricht de klimaatdoelstellingen (niet)?

AFGELAST: (Waarom) haalt Maastricht de klimaatdoelstellingen (niet)?

25 maart 2020, 19:30 - 21:30

Locatie Expo Zaal Eiffelgebouw


In lijn met de lokale (formele en informele) richtlijnen in Maastricht rondom COVID19 hebben we besloten het programma van 25 maart 2020 niet te laten doorgaan.

Tot nader order gaan de daaropvolgende programma’s wel door.
Zorg goed voor elkaar!
-Programmateam Debatcentrum Sphinx

___

In januari 2020 trad het klimaatakkoord van Parijs in werking. De rechter heeft bovendien in de Urgenda-zaak bepaald dat Nederland een strenger klimaatbeleid moet voeren. Ook gemeenten en provincies moeten hun bijdrage leveren -Maastricht dus ook: we moeten minder energie verbruiken en af van fossiele brandstoffen.

Wat is de stand van zaken? Liggen we als stad op koers om in 2030 een CO2-reductie te realiseren van tenminste 49% ten opzichte van 1990, zoals dat in ‘Parijs’ is afgesproken? Of loopt Maastricht hopeloos achter de feiten aan?

In een rondetafelgesprek met politici, bedrijven en burgers kijken we naar de Maastrichtse energie-transitie. Hoe ziet het klimaatbeleid van de gemeente Maastricht eruit? Liggen we op koers? Waarom (niet)? Wat doen bedrijven om de klimaatdoelen te halen? Werken bedrijven en overheden goed samen of elkaar vooral tegen? Wat merken burgers van de energietransitie? Wat doen zij zelf al? En is de overheid (of het bedrijfsleven) een goede partner?

Met o.a. Dorien van der Weele (Sustainability Manager Mosa), Gert-Jan Krabbendam (Wethouder Klimaat & Energie), Jeroen Pol (Plantmanager O-I Manufacturing Maastricht), Jan Jansen (Sibelco en MEA), Constantijn van Aartsen (Extinction Rebellion), Ruud Bollen (UM zonnepark) en Peter de Haan (wethouder Wageningen).

De avond wordt geleid door George Vogelaar.

Wees welkom en praat mee!

Datum: 25 maart 2020
Tijd: 19:30
Locatie: Expo zaal Eiffelgebouw Maastricht
Toegang gratis, reserveren niet nodig