Huis / Zorg / Architectuur

Huis / Zorg / Architectuur

25 februari 2018, 14:30 - 16:30

Locatie Centre Ceramique


Als u later oud bent, waar wilt u dan wonen? Waarom? En kan dat dan zomaar?

Ziek zijn, oud worden, sterven – velen van ons willen dat dezer dagen het liefst thuis of in huiselijke omstandigheden. Maar het moet ook: politiek en zorgverzekeraars hebben huiselijke/thuiszorg hoog in het vaandel. Tegelijkertijd: huis wordt pas een kwestie als het niet meer vanzelf spreekt. Dus kunnen we wel thuis blijven als we dat willen, of als het moet?

Wat is dat eigenlijk, huiselijkheid, en waar komt dat willen en moeten vandaan? Hoe ontwerp en bouw je voor huiselijke zorg? Wie is er gebaat bij huiselijke zorg? Is ‘huis’ voor iedereen hetzelfde, en voor iedereen goed?

In Huis / Zorg/ Architectuur praten we hierover met twee experts en het publiek. Saskia van Stein, directeur van Bureau Europa, is een van deze experts. Bureau Europa heeft een tijd geleden een grote tentoonstelling gehad over dit onderwerp. De andere expert is Han Westelaken, architect bij Architecten aan de Maas. Een bureau dat veel zorggebouwen ontwerpt. Han Westelaken heeft een ruime ervaring in het ontwerpen van gebouwen voor ouderen.

Het programma wordt geleid door Simone van Trier, en georganiseerd door debatcentrum Sphinx i.s.m. Centre Céramique en Bureau Europa.

Meer informatie over dit programma volgt op de website en Facebookpagina.

25 februari 2018
14:30 – 16:30 uur
Centre Ceramique
Toegang gratis

 

 Fotoverslag