Stadslandbouw – Waar is dat goed voor?

Stadslandbouw – Waar is dat goed voor?

17 april 2013, 19:30 - 21:30

Locatie Centre Céramique


Publieksdebat en gesprek tussen Gerdo van Grootheest (wethouder Ruimtelijke Ordening en Natuur Maastricht) en Sandra van Kampen (adjunct-directeur Urgenda / programmamanager Duurzaam Voedsel En Maatschappelijke Beweging).

“Stadslandbouw”, “slow food”, “permacultuur”… Een andere visie op voedsel en het verbouwen ervan is “hot” dezer dagen. Voor velen geeft stadslandbouw de mogelijkheid een aantal problemen van deze tijd in één klap te lijf te gaan. Het uiteenvallen van sociale cohesie, onvoldoende duurzame voedselproductie, geringe voedselbewustzijn en smaakvervlakking: stadslandbouw is een manier om ze allemaal te adresseren.

Maar voor welke problemen kan stadslandbouw precies een oplossing zijn? En kunnen grootschalige veranderingen tot stand worden gebracht middels lokale initiatieven? Wat zijn haalbare ambities? Deze en andere vragen staan centraal in het gesprek tussen Wethouder Van Grootheest en Sandra van Kampen waarin ook het publiek mag meepraten. Deelnemers aan het congres en geïnteresseerden uit stad en provincie zijn van harte welkom.