Toegang tot Gezondheidszorg

Toegang tot Gezondheidszorg

19 februari 2017, 16:00 - 17:00

Locatie Stay Okay Maastricht


De Nederlandse gezondheidszorg is van hoog niveau, maar er zijn mensen die moeilijk de weg vinden naar goede zorg. Wat doen zij als ze zich ziek voelen? Waar lopen ze tegenaan als ze zich melden bij een huisarts of in het ziekenhuis? Welke oplossingen vinden ze? En hoe zou de gezondheidszorg kunnen meewerken aan betere toegankelijkheid?

In samenwerking met de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) organiseert debatcentrum Sphinx een discussie over de toegang tot de zorg. Tijdens het eerste, besloten, deel van de middag, inventariseren we met een aantal betrokkenen bovenstaande vragen. Tijdens het tweede deel van de middag worden de uitkomsten gepresenteerd en verder besproken – iedereen die zich betrokken voelt bij de toegankelijkheid van de zorg is daar van harte welkom!

De resultaten van de middag worden verwerkt in een rapport dat de RVS zal overhandigen aan minister Schippers – zij gebruikt dat rapport voor de overdracht aan haar opvolger in de volgende regering.

Moderator: Hester Macrander

Zondag 19 februari 2017
16:00 – 17:00 uur (inloop 15:30 uur)
STAY OKAY Maastricht (Maasboulevard 101)

Toegang gratis

Verslag

Tijdens Toegankelijkheid van de Gezondheidszorg praatten we aan vier tafels over: wat doe je als ze ziek bent, wat zijn je ervaringen als je medische hulp zoekt, en welke oplossingen bedenk je zelf? Hier vind je de verslagen van de tafelgesprekken. Ze zijn naar de RVS gestuurd. Zij zullen ze gebruiken in een rapportage aan minister Schippers (VWS), voor haar opvolger.