Wie is Charlie?

Wie is Charlie?

12 januari 2015, 20:00 - 22:00

Locatie Mensa School of Business and Economics


Verdelen of verbinden? Oorlog of vrede? Open of gesloten samenleven?

Met o.a.: Bouchaib Saadane (Limburgse Islamitische Raad), Afshin Ellian(hoogleraar recht, publicist), Johan van de Beek (journalist DDL), Amina Sebbar(Moslimvrouwenorganisatie Al Nisa) en Aalt Willem Heringa (hoogleraar staatsrecht)

Het debat wordt geleid door George Vogelaar is live te volgen op www.youtube.com/maastrichtuniversity

De wereld is opgeschrikt door de vreselijke aanslag op Charlie Hebdo in Parijs: een aanslag op de vrijheid van meningsuiting, de democratie, ons gevoel van veiligheid en verbondenheid.

Naar aanleiding van de gebeurtenissen in Parijs organiseren de gemeente Maastricht, Universiteit Maastricht, Studium Generale en Debatcentrum Sphinx maandagavond 12 januari het debat: WIE IS CHARLIE? Een debat waarin verschillende deskundigen en publiek met elkaar praten over wat hier eigenlijk is gebeurd en hoe we kunnen omgaan met de gevolgen hiervan. Hoe zoeken we naar wat ons verbindt in plaats van wat ons verdeelt? Verklaren we de oorlog of zoeken we de vrede op? Kunnen we de vrijheid koesteren zonder haar drastisch in te perken? Moeten moslims publieker afstand nemen van dit terrorisme dan andere burgers? Wat moeten we doen?

Toegang gratis; iedereen is welkom!